ЧЗВ

Често задавани въпроси

1. Как да определя нивото си на английски?

Преди да се регистрирате за курс при нас е необходимо да положите входящ тест. Тестът на English Academy се състои от писмена и устна част и дава точна оценка на Вашето ниво по английски.

2. Как да се запиша за курс?

Преди да се запишете за курс при нас е необходимо да положите входящ тест. Нашите входящите тестове за деца и възрастни включват писмена и устна част.

След като направите входящ тест, ще Ви посъветваме за избор на група в зависимост от нивото Ви на владеене на английски. Когато сте направили избора си на група, заплащането на курса може да бъде направено по банков път. Няколко дни преди началото на Вашия курс ще получите линк към Вашата виртуална класна стая, през който ще имате достъп до Вашите уроци.

Всички стъпки можете да намерите на нашите страници: "Как да се запиша за курс" и "Как да запиша детето си за курс"

3. Как детето ми ще разбира преподавателя, ако уроците се провеждат изцяло на английски?

Нашите учители са квалифицирани да преподават на ученици от всички нива, възрасти и националности само на английски език. Този метод на преподаване ще ви помогне на детето Ви да напредне бързо и да започне да мисли на английски.

4. Колко курсиста има в една група?

Всички групи са малки, за да може учителят да комуникира с всички участници. Групите на най-малките ни ученици (Starter и Level 1) са с максимум 8 деца, а тези на по-големите деца и възрастни са с максимум 12.

5. Каква е таксата за курса?

Информация за таксите за обучение и нашите отстъпки можете да намерите на страница Такси.

6. С един курс покривам ли едно цяло ниво? Ще приключим ли един учебник в рамките на един семестър?

Това зависи от нивото и възрастта Ви, както от учебника, който използваме в курса. В курсовете за възрастни и деца над 11 години използваме учебници с хорариум от над 96 учебни часа. Затова нашите нива са разделени на два модула по 48 часа (А и B), като в част А се покрива първата половина от учебника, а в част B – втората половина. При по-малките ученици голяма част от курсовете покриват целия учебник с изключение на групите Starter и Ниво 1.

7. Учителите Ви англоговорящи ли са? Квалифицирани ли са да преподават на чужденци?

Всички учители в English Academy са англоговорящи, като английският им е роден език. Всички те имат сертификат за преподаване, университетска степен и необходимия професионален опит.

8. Трябва ли да закупя учебника си отделно?

Вашата такса за курса включва оригинален учебник и всички материали, които ще получите по време на курса. Не заплащате допълнителна такса.

9. Задължително ли е да полагам входящ тест?

Всички наши ученици трябва да положат входящ тест, за да сме сигурни, че те са в подходящата група с курсисти на същото езиково ниво. Тестовете са безплатни и се провеждат в периодите за регистрация преди началото на всеки семестър.

10. На каква възраст трябва да е детето ми, за да започне обучение В English Academy?

Нашите най-малки ученици са на 8 годишна възраст. Групите са съобразени с възрастта и нивата на малките ученици.

11. Мога ли да избера учителя си за индивидуалното си обучение?

Понякога не е възможно да гарантираме конкретен преподавател за индивидуално обучение, поради тяхната професионална ангажираност, но ще се постараем да отговорим на очакванията Ви.

12. Имам ли нужда от технически познания, за да уча онлайн?

Ние направихме обучението онлайн изключително лесно за всички ученици. Не се изискват никакви технически познания. Единственото, което ще се изисква от Вас, е да се присъедините към виртуалната класна стая през линка, който ще получите след записването си.

13. Мога ли да се явя на IELTS, ако съм ниво В2? А на FCE/CAE?

Нашите IELTS курсове се преподават само на ниво C1. Но поради точката система на оценяване, на IELTS се явяват кандидати с различни езикови нива. Затова ние позволяваме на ученици с ниво В2 да се присъединят. Все пак те трябва да имат предвид, че нивото на преподаване ще е C1.

FCE е изпит за ниво В2 и Вашето ниво е достатъчно, за да се явите на този изпит.

CAE е изпит на ниво С1. Препоръчваме, преди да се явите на изпита, да повишите нивото на владеене на езика чрез нашите курсове по общ английски. След като достигнете ниво C1 ще можете да вземете успешно международния сертификат.

14. По какво се различават вашите курсове за подготовка за IELTS/CAE от останалите училища?

Ние предлагаме кратки курсове с продължителност 12 седмици (8 седмици през летния семестър) и курсистите се явяват на изпита непосредствено след края на подговката. Поради това ние изискваме учениците да имат високо ниво на английски преди да стартират подготовката си за международен сертификат при нас. Тези курсове се фокусират върху структурата на изпита, изискванията и техниките за справяне с всеки компонент, като така повишават шансовете Ви за успешно представяне. Учителите ни са англоговорящи специалисти с многогодишен опит в подготовката, провеждането и оценяването на тези изпити.

15. Говори ли се на български в тези курсове? Мога ли да се присъединя, ако не съм българин?

По време на всички занятия се говори само на английски, затова имаме ученици от различни държави и с различен майчин език. Учителите ни са обучени да преподават английски като чужд език на всички нива от Starter до Proficiency.

16. Ще имам ли домашни задачи?

Учителят Ви ще дава регулярно домашни задачи поне веднъж седмично.

17. Каква е продължителността на учебните часове в English Academy?

Всеки учебен час в English Academy е 60 минути, което прави съотношението качество-цена на уроците ни по-добро от това на нашите колеги.