ЧЗВ

Често задавани въпроси

1. Онлайн или присъствен ще бъде курсът ми?

Вашето здраве и безопасност са на първо място за нас. Предлагаме два различни вида обучение – онлайн и присъствена форма съгласно с наложените правила.

Класните стаи ще бъдат преустроени така, че да бъде възможна социална дистанция между курсистите и групите ни да бъдат по-малки, за да може всеки да има собствено пространство. Всички класни стаи и общи части ще бъдат дезинфекцирани преди и след всеки урок и ще бъде изисквано всички курсисти и служители да дезинфекцират ръцете си, когато влизат в академията. Ако правилата изискват да преподаваме само онлайн, ние ще проведем занятията чрез платформата Zoom.

2. Имам ли нужда от технически познания, за да уча онлайн?

Ние направихме обучението онлайн изключително лесно за всички ученици. Не се изискват никакви технически познания. Единственото, което ще се изисква от Вас, е да се присъедините към виртуалната класна стая през линка, който ще получите след записването си.

3. Как да се запиша за курс?

Преди да се запишете за курс при нас е необходимо да положите входящ тест. Нашите входящите тестове за деца и възрастни включват писмена и устна част. Имаме два варианта за тяхното провеждане: в Академията при спазване на правилата за социална дистанция и здравна безопасност, или онлайн.
Ако изберете първия вариант, ще Ви очакваме по време на нашите регистрационни периоди в Академията.
Ако препочитате втория вариант, когато получим попълнения тест, ще се свържем с Вас за да уточним удобен ден и час за провеждане на устната част на теста. Линкове към тестовете можете да намерите на нашата страница Програма.

След като направите входящ тест, ще Ви посъветваме за избор на група в зависимост от нивото Ви на владеене на английски. Когато сте направили избора си на група, заплащането на курса може да бъде направено по банков път или в офиса ни във Варна. Няколко дни преди началото на Вашия курс ще получите линк към Вашата виртуална класна стая, през който ще имате достъп до Вашите уроци.

4. Как детето ми ще разбира преподавателя, ако уроците се провеждат изцяло на английски?

Нашите учители са квалифицирани да преподават на ученици от всички нива, възрасти и националности само на английски език. Този метод на преподаване ще ви помогне на детето Ви да напредне бързо и да започне да мисли на английски.

5. Колко курсиста има в една група?

Всички групи са малки, за да може учителят да комуникира с всички участници. Групите на най-малките ни ученици (Starter и Level 1) са с максимум 8 деца, а тези на по-големите деца и възрастни са с максимум 12.

6. Каква е таксата за курса?

Информация за таксите за обучение и нашите отстъпки можете да намерите на страница Такси.

7. С един курс покривам ли едно цяло ниво? Ще приключим ли един учебник в рамките на един семестър?

Това зависи от нивото и възрастта Ви, както от учебника, който използваме в курса. В курсовете за възрастни и деца над 11 години използваме учебници с хорариум от над 96 учебни часа. Затова нашите нива са разделени на два модула по 48 часа (А и B), като в част А се покрива първата половина от учебника, а в част B – втората половина. При по-малките ученици голяма част от курсовете покриват целия учебник с изключение на групите Starter и Ниво 1.

8. Учителите Ви англоговорящи ли са? Квалифицирани ли са да преподават на чужденци?

Всички учители в English Academy са англоговорящи, като английският им е роден език. Всички те имат сертификат за преподаване, университетска степен и необходимия професионален опит.

9. Трябва ли да закупя учебника си отделно?

Вашата такса за курса включва оригинален учебник и всички материали, които ще получите по време на курса. Не заплащате допълнителна такса.

10. Задължително ли е да полагам входящ тест?

Всички наши ученици трябва да положат входящ тест, за да сме сигурни, че те са в подходящата група с курсисти на същото езиково ниво. Тестовете са безплатни и се провеждат в периодите за регистрация преди началото на всеки семестър.

11. На каква възраст трябва да е детето ми, за да започне обучение В English Academy?

Нашите най-малки ученици са на 6 годишна възраст. Групите са съобразени с възрастта и нивата на малките ученици.

12. Детето ми е на 4 или 5. Мога ли да го запиша?

Планираме скоро да отворим и Junior Academy, която е специално проектирана за децата на възраст 4 до 5. Следете сайта ни или се абонирайте за нашия бюлетин (от полето долу), за да получавате актуална информация от нас

 

13. Мога ли да избера учителя си за индивидуалното си обучение?

Понякога не е възможно да гарантираме конкретен преподавател за индивидуално обучение, поради тяхната професионална ангажираност, но ще се постараем да отговорим на очакванията Ви.

14. Мога ли да се явя на IELTS, ако съм ниво В2? А на FCE/CAE?

Нашите IELTS курсове се преподават само на ниво C1. Но поради точката система на оценяване, на IELTS се явяват кандидати с различни езикови нива. Затова ние позволяваме на ученици с ниво В2 да се присъединят. Все пак те трябва да имат предвид, че нивото на преподаване ще е C1.

FCE е изпит за ниво В2 и Вашето ниво е достатъчно, за да се явите на този изпит.

CAE е изпит на ниво С1. Препоръчваме, преди да се явите на изпита, да повишите нивото на владеене на езика чрез нашите курсове по общ английски. След като достигнете ниво C1 ще можете да вземете успешно международния сертификат.

15. По какво се различават вашите курсове за подготовка за IELTS/CAE от останалите училища?

Ние предлагаме кратки курсове с продължителност 12 седмици (8 седмици през летния семестър) и курсистите се явяват на изпита непосредствено след края на подговката. Поради това ние изискваме учениците да имат високо ниво на английски преди да стартират подготовката си за международен сертификат при нас. Тези курсове се фокусират върху структурата на изпита, изискванията и техниките за справяне с всеки компонент, като така повишават шансовете Ви за успешно представяне. Учителите ни са англоговорящи специалисти с многогодишен опит в подготовката, провеждането и оценяването на тези изпити.

16. Мога ли да се регистрирам за изпитите за международни серитификати IELTS, FCE, CAE и CPE при Вас?

Ние сме официален партньор на програмата на Британски Съвет България “Addvantage”, което ни позволява да регистрираме курсисти за тези изпити. Нашият екип на рецепция с радост ще Ви асистира и помогне в попълването на документите необходими за явяване на изпит.

17. Мога ли да се явя на пробен изпит за международен сертификат при Вас?

English Academy предлага пълни примерни тестове за изпитите FCE, CAE, CPE и IELTS. Вие ще получите пълен анализ на текущото ви ниво, ще положите примерен изпит (mock exam), използвайки реални минали тестове, които ще бъдат проверени от някой от нашите изпитни специалисти. Полагащите изпита следва да са запознати предварително със структурата и различните части на изпита, тъй като те не се преподават при провеждането на тези тестове. Примерните тестове отнемат около 4 часа и се провеждат след предварителна регистрация.

18. Говори ли се на български в тези курсове? Мога ли да се присъединя, ако не съм българин?

По време на всички занятия се говори само на английски, затова имаме ученици от различни държави и с различен майчин език. Учителите ни са обучени да преподават английски като чужд език на всички нива от Starter до Proficiency.

19. Ще имам ли домашни задачи?

Учителят Ви ще дава регулярно домашни задачи поне веднъж седмично.

20. Каква е продължителността на учебните часове в English Academy?

Всеки учебен час в English Academy е 60 минути, което прави съотношението качество-цена на уроците ни по-добро от това на нашите колеги.