Изпити

cover

IELTS изпитни дати и записване

В English Academy Варна можете да се подготвите за следните изпитни дати през 2021:

Изпитна дата Краен срок за регистрация

юли 2021 - точната дата ще бъде уточнена

точната дата ще бъде уточнена
Как да се регистрирате за IELTS

В English Academy можете лесно и бързо за се регистрирате за IELTS. Нашите асистенти ще Ви помогнат при попълване на документите. Не е необходимо да сте наш курсист, за да се регистирирате зa изпита при нас.

Моля, носете лична карта или друг документ за самоличност (ученическа карта - за ученици, които все още не притежават лична карта или паспорт) и платежен документ за преведената сума.

Таксата за IELTS за 2021 е 425 лева. Таксите се заплащат по сметка на Британски Съвет:
СИТИБАНК, бул. Мария Луиза 2, София.
IBAN (сметка в лева): BG77 CITI 9250 1051 0015 01

Моля включете в основанието на преводното нареждане имената на кандидата, абревиатурата на изпита (IELTS) и датата на изпитната сесия.

След излизане на резултатите, кандидатите ще получат сертификатите си от нас.

Награди

English Academy е с отличие от Британски Съвет България от най-висок ранг през последните години -  Платинен статут за изпитната IELTS. А какво всъщност означава това? В English Academy са се регистрирали най-много кандидати за международния сертификат IELTS от цяла България!

Подготовка за IELTS

English Academy предлага курсове за подготовка за IELTS четири пъти годишно. Можете да откриете повече информация за обучението тук.

Защо да се явите на IELTS?

IELTS се признава в повече от 8000 институции в над 135 държави. Приемането на IELTS като доказателство за познания и умения в английския език е широко разпространено сред образователни институции във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, САЩ, Канада, в рамките на Европейския съюз и извън тях.  IELTS също така е едно от изискванията за емиграция в Австралия, Нова Зеландия и Канада. Сертификатът е с валидност 2 години.

Можете да използвате системата IELTS Global Recognition System, за да прегледате институциите, приемащи IELTS. Това е инструмент, създаден специално за да Ви помогне да откриете университети, професионални организации, работодатели и правителствени агенции от цял свят, които приемат IELTS.

IELTS е подходящият за Вас изпит, ако:

  • Ще кандидатствате в училище, колеж или университет, в който се използва английски език;
  • Ще емигрирате във Великобритания, Канада, Нова Зеландия, Австралия или друга англоговоряща страна;
  • Ще посещавате курсове в англоговоряща среда;
    Желаете да подобрите езиковите си умения.
Информация за изпита

IELTS съществува в два изпитни формата:

  • Академичен модул - предназначен за тези, които желаят да учат в англоезични университети или институции за следдипломна квалификация или продължаващи обучението програми. Приемът в бакалавърски или магистърски програми е базиран на резултатите от теста.
  • Общ модул - фокусиран върху основните умения в социална и работна среда. Предимно е насочен към хора, насочващи се към англоезични държави, за да завършат училище, да добият професионален опит или да се включат в програми за професионално обучение. Всеки, който ще имигрира в Австралия, Нова Зеландия и Канада, трябва задължително да положи теста.

Всяка организация, работеща с този сертификат, определя сама изискванията си за прием. В някои случаи и двата модула могат да се приемат. Ако се колебаете на кой от двата формата да се явите, най-добре е да се свържете с организацията, за която кандидатствате, за да проверите с точност изискванията.

Кандидатите се тестват в 4 области:

Компонент Времетраене

Listening

4 части, 40 задачи, 30 минути

Reading

3 части, 40 задачи, 60 минути

Writing

2 задачи (по 150 или 250 думи), 60 минути

Speaking

3 части, 11-14 минути

Задачите за Listening и Speaking са еднакви за всички кандидати, докато компонентите Writing и Reading са различни за академичния и общия модул. Частите на изпита Listening, Reading и Writing се провеждат в един и същи ден. Няма почивки между трите теста.

Частта Speaking интервю лице в лице със сертифициран изпитващ. Тази част е интерактивна и се доближава максимално до реална житейска ситуация. В зависимост от изпитния център говоренето може да се проведе в рамките на същия ден или в рамките на една седмица преди или след него.

Оценяване

Ще получите индивидуален резултат  за всеки компонент (Listening, Reading, Writing и Speaking), както и общ резултат, базиран на компонентите, с оценка между 1 и 9.

Много от университетите изискват резултат между 6 и 7 точки за бакалавърски програми. Проверете директно в университета за точните изисквания.

Резултат Ниво на компетентност

9

 Expert user

8

 Very good user

7

 Good user

6

 Competent user

5

 Modest user

4

 Limited user

3

 Extremely limited user

2

 Intermittent user

1

 Non user

Резултатите се оповестявяват 13 календарни дни след датата на изпита. Могат да бъдат изпратени по имейл и на институциите, които сте избрали. Можете да проверите резултатите си в British Council Online Registration System.

За повече информация относно изпита IELTS: IELTS webpage или Cambridge ESOL website.