Изпитен център

cover

CAE изпитна информация

CAE е сред най-популярните сертификати, признати от от училища, университети и работодатели от частния и публичен сектор в целия англоезичен свят. Можете да намерите актуалната база данни с организациите, които официално признават CAE на сайта на Cambridge Esol Examinations.

Сертификатът е без давност и важи цял живот.

В Европейската Езикова Рамка CAE отговаря на ниво C1. Това е ценна квалификация за всеки, който иска да работи или учи в чужбина или да се развие в професионална област, която изисква езикови умения. Успехът на това ниво показва умението да използвате английския ефективно в социален, професионален и академичен контекст.

Ако не сте сигурни кой изпит е подходящ за Вас, можете да дойдете в English Academy по време на периодите за регистрация. Нашият тест ще определи Вашето ниво по английски и ще Ви насочим към подходящия за Вас изпит на Кеймбридж.

ФОРМАТ НА ИЗПИТА

Изпитите на Кеймбридж тестват четирите езикови умения – слушане, говорене, четене и писане. Те включват набор от задачи, които оценяват Вашата способност точно и ефективно да използвате езика в различни ситуации и теми.

Компонент

Съдържание

Оценка

Цел

Reading and Use of English
(1 час 30 минути)

8 части/56 въпроса

40%

Показва, че можете да се справите с различни типове текст,
като художествена проза, вестници, списания.
Тества знанията Ви относно употребата на английски език,
с различни упражнения, които показват колко добре владеете английската граматика и лексика.

Writing
(1 час 30 минути)

2 части

20%

Трябва да напишете два отделни текста:  
есе, писмо/имейл, предложение,
описание и рецензия

Listening
(около 40 минути)

4 части/30 въпроса

20%

Тества способността ви да следвате и разбирате редица устни материали, като интервюта, радиопредавания, презентации и ежедневни разговори.

Speaking
(15 минути за всеки кандидат)

4 части

20%

Тества способността Ви да комуникирате ефективно в реални ситуации.
Устният изпит се провежда по двойки с друг кандидат.

ОЦЕНЯВАНЕ И СЕРТИФИКАТИ

Резултатите се обявяват приблизително два месеца след датата на писмения изпит. Сертификатите се изпращат на успешно преминалите кандидати приблизително месец след излизането на резултатите. Можете да проверите Вашата оценка на Cambridge ESOL Results Online.

Всички кандидати, които са се регистрирали в English Academy, ще получат сертификатите си на място от нас.

Вашият резултат е базиран на петте компонента на изпита и се изразява в проценти между 0 и 100. Вашата оценка зависи от резултатa, който сте постигнали:

Оценка

Резултат

Ниво по Европейската Езикова Рамка

A

80 - 100% (200-210 точки)

C2

B

75 - 79% (193-199 точки)

C1

C

60 - 74% (180-192 точки)

C1

CEFR Level B2

45 - 59% (160-179 точки)

B2

РАЗШИРЕНО СЕРТИФИЦИРАНЕ

Разширеното сертифициране цели да даде на кандидатите допълнително признание за езиковите умения, които са демонстрирали по време на изпита.

  • Certificate in Advanced English Level C2 - Най-добрите кандидати понякога показват знания над ниво С1. Ако получите оценка А на изпита си, ще получите сертификат, посочващ, че сте демонстрирали езикови знания на ниво С2.
  • Certificate in Advanced English Level C1 - Ако получите оценка В или С от изпита си, ще получите сертификат CAE на ниво С1.
  • Level B2 certificateАко представянето Ви е под ниво С1, но оценката Ви попада в рамките на ниво В2, ще получите сертификат, посочващ, че сте демонстрирали езикови знания на ниво B2.

За повече информация относно изпитите на университета Кеймбридж посетете сайта на Cambridge ESOL Examinations.